Balıkesir

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

20:30 09 Mart 2017
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletlerin gücünün artık silahla, topla, tüfekle değil, girişimcilikle ölçüldüğünü belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Konferans Salonu'nda öğrencilerine yönelik düzenlenen "Girişimcilik" konulu seminerde, girişimciliğin zenginlikle eşit değere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de girişimciliği adeta yeni keşfedildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Milletlerin gücü artık silahla, topla, tüfekle değil, girişimcilikle ölçülüyor. Sovyetler Birliği nasıl çözüldü? Bu dev ülke bir tek silah bile atamadan çöktü. Nedeni, girişimcileri olmamasıydı. ABD artık girişimci ithal ediyor. Girişimcilik hem zenginlik hem de işsizliği önlemek için önemli. Çünkü işsiz olan kişi mutsuzdur. Ülkemizde her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak zorundayız. Hala ülkemizde 1 milyon 500 bin girişimciden 100 bini kadın. Sık sorulan bir soru şudur, girişimci doğulur mu girişimci olunur mu? Bence girişimci doğulmaz, girişimci olunur. Girişimciliğin 5 altın kuralı vardır. Hayal, hedef, çalışma, cesur olmak, başarının yanında başarısızlığın da olduğunu bilerek pes etmemek, kimsenin yapmadığını yapmak, sermaye değil iyi fikir."

Hayatta kazanmak için dürüst olmak gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ülkemiz 35 yıl önce 3 milyar dolar ihracat yapıyordu. Bunun yüzde 90'ını tarım ürünleri oluşturuyordu. Bugün 160 milyar dolar ihracatımız var, yüzde 90'ını sanayi üretimleri oluşturuyor. Hala Avrupa'da satılan her dört beyaz eşyadan biri Türk malı. Şimdi dünyada en büyük ekonomiye sahip ülkeler arasında hedefimiz birinci sıraya yükselmek olmalı. Bugünlere girişimcilerimizle geldik." dedi.

Konferansın ardından Hisarcıklıoğlu, Bandırma Ticaret Odası ve Borsasının ilçede en yüksek vergiyi ödeyen mükellefler için düzenlediği törene katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.