Balıkesir

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

21:46 13 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Çanakkale-Ankara 20. Zafer Koşusu kapsamında Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Bandırmalı atletlere teslim edildi.

Emanetleri taşıyan Çanakkaleli sporcuların gelişi için Gönen ilçesi Denizkent Mahallesi'ndeki Jandarma Karakol Komutanlığı önünde tören yapıldı.

Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, törende yaptığı konuşmada, kutsal emanetlerin teslim alındığını belirtti.

Kaymakam Bekarlar, "Sembolik olarak Çanakkale’den yola çıkan ve Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edilecek olan emanetlerin aslında milletin yaklaşık 102 yıl önce dünyanın o dönemin en gelişmiş silahları, teknolojik donanımlı askerleriyle ve ordularıyla kuşatılmak ve yok edilmek istenen Türk milletinin varlığını tüm dünyaya ve asla yok olmayacağını haykırırcasına Çanakkale topraklarında 250 bin şehidin kanıyla yazdığı bir ruhun iletilmesi, yolculuk etmesidir. Biz, bugün burada bu gururu hep birlikte yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, öğrenciler tarafından şiirler okunması ve halk oyunları ve mehter takımını gösterilerinin sunulmasının ardından emanetleri Gönen Kaymakamı Bekarlar’a verdi.

Kaymakam Bekarlar da kutsal emanetleri Bandırmalı atletlere teslim etti.

Bandırma Kaymakamlığınca koruma altına alınan bayrak, toprak ve deniz suyu, yarın Karacabey ilçesinden Bursalı atletlere teslim edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.