Balıkesir

Lise öğrencileri "Çanakkale Türküsü"ne klip çekti

14:11 17 Mart 2017
Lise öğrencileri "Çanakkale Türküsü"ne klip çekti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde lise öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla "Çanakkale Türküsü"ne klip çekti.

Edremit Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, klip çekimini, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'nın doğduğu Havran'da gerçekleştirdi.

Klipte piyano ve akordeon çalan müzik öğretmeni Mustafa Çakmak, amaçlarının, Koca Seyit ve tüm şehitlere karşı görevlerini yerine getirmek olduğunu söyledi.

Çekimleri Havranlı Koca Seyit'in köyünde tamamladıklarını anlatan Çakmak, "Koca Seyit'imizin anıtının, mezarının olduğu köyü izleyicilere aktarmak bizim için önemliydi." dedi.

Çakmak, klibin ilçede düzenlenecek 18 Mart törenlerinde şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlara izletileceğini kaydetti.

Klipte türkü söyleyen öğrenci Büşra Çetinkaya, projede yer almaktan onur duyduğunu belirterek, "Hocalarımızın çalışmalarıyla birlikte çok güzel bir iş yaptık. Atalarımızın neler yaşadığını, nasıl savaştığını, o duyguları hissettik." diye konuştu.

Lise Müdürü Özgür Yenigökçe de bu yıl 18 Mart törenlerinde farklı bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerini ifade ederek, "Bunun üzerine klip çekme kararı aldık. Amacımız öğrencilerimize tarih bilincini kazandırmak, atalarının yaptığı mücadele ve zaferlerinden gurur duymalarını sağlamak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.