Balıkesir

Sabahattin Ali'yi anlatan belgesel izleyiciyle buluştu

18:40 05 Nisan 2017
Sabahattin Ali'yi anlatan belgesel izleyiciyle buluştu

Ünlü Yazar Sabahattin Ali'nin hayatını anlatan "Sabah Yıldızı" adlı belgesel filmin gösterimi Edremit ilçesinde yapıldı.

Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi'nde gerçekleşen film gösterimini, Yazar Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali, Eski Edremit Belediyesi Başkanı Av. Tuncay Kılıç ve çok sayıda vatandaş izledi.

Prof. Dr. Filiz Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belgeselin, Sabahattin Ali'nin bilinmeyen yönlerini anlattığını ifade etti.

Kılıç da Sabahattin Ali'nin büyük bir değer olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şu anda dünyada, Amerika'da basın Sabahattin Ali'den bahsediyor. Bizim hemşehrimiz sayılır. Şehrimizin havasını teneffüs etmiş, suyunu içmiş, toprağında koşmuş, oynamış bir insan. Edremitli olarak görüyorum ben. Sabahattin Ali'ye sahip çıkmak gerekir ve şunu yazmak gerekir, 'Benim meskenim dağlardır dağlar diyen Sabahattin Ali'nin şehrine hoşgeldiniz'. 'Burası Edremit, arkadaki dağlar Kazdağları' diye bir büyük tabela yapmak lazım Edremit'in girişine. Böyle insanlar kolay yetişmiyor. Bence sanatta ve fikirde ideoloji üstüdür bu insanlar."

Sabahattin Ali'nin hayatını konu alan belgesel filmin yönetmeni Metin Avdaç ise filmin çok meşakkatli olduğunu söyledi.

Avdaç, Sabahattin Ali'yi mümkün mertebe her yerde anlatmaya çalışacağını belirterek, Türkiye'nin her yerinde genç nesile ve bilmeyenlere Sabahattin Ali'yi anlatacaklarını dile getirdi.

Film gösteriminin ardından Prof. Dr. Filiz Ali, yönetmen Avdaç'a plaket takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.