Balıkesir

"Geleceğin Türkiye'si ve Gençlik"

14:36 10 Nisan 2017
"Geleceğin Türkiye'si ve Gençlik"

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Canbey, "Artık güçlü bir Türkiye için yeni bir sisteme ihtiyaç var, cumhurbaşkanlığı sisteminde çift başlılık ortadan kalkıyor." dedi.

Canbey, Gönen Genç Memur-Sen tarafından Gönen Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen "Geleceğin Türkiye'si ve Gençlik" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmeye başlamasıyla dünyanın ayağa kalktığını söyledi.

"ABD, Kanada, Almanya, Hollanda ve İsrail neden ayağa kalktı, çünkü biz güçlü bir medeniyetin temsilcisiyiz" diyen Canbey, şunları kaydetti:

"Bizler geleceğin Türkiye'sini oluştururken bugün yaşanan bu gelişmeler bu süreç işte bunu işaret ediyor. Bugün Türkiye'nin gündeminde cumhurbaşkanlığı sistemi var. Bugünlere gelmemizin sebebi, koaliasyon hükümetlerinden, vesayet sisteminden çok çekmemiz. Arka arkaya 10 yılda bir darbeler yaşamamız. Artık güçlü bir Türkiye için yeni bir sisteme ihtiyaç var., cumhurbaşkanlığı sisteminde çift başlılık ortadan kalkıyor. Yetki çatışması, hükümetsizlik, güven oylaması sıkıntısı, kanun boşlukları ülkemize ciddi kayıplar verdi, artık yeni sistemde bunlar olmayacak. Koalisyonlar artık olmayacak, 21 günlük hükümetler, siyasi krizler yaşanmayacak. TBMM meclis denetlemesine, kanun çıkarmaya devam edecek milletvekili sayısı artarak milleti temsil eden kişiler artacak. Başkanlık sistemi denilen sistemlerde kuvvetler ayrılığı birbirinden ayrıldığı için milletin egemenliği daha da artıyor, yargı ayrı yürütme ayrı, meclis bağımsız çalışacak milletle birebir daha yakın olacak, Avrupa Birliği'nde kapı kulu olma dönemleri bitecek, demokratikleşme sorunları tamamen ortadan kalkacak."

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı da referandum çalışmaları kapsamında Hollanda'dan sonra, Almanya'nın da Türk düşmanlığını ortaya koyduğunu belirtti.

Almanya'da referandum çalışmaları kapsamında yapacağı programın polis tarafından engellendiğini belirten Kırcı, "Toplantı yapamayacağımı, esnaf ziyareti yapamayacağımı aksi takdirde 1 yıla varan hapis cezasıyla cezalandırılacağımı içeren bir tebliğ düzenlediler ve ülkeyi terk etmem için sürekli baskı yaptılar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.