Balıkesir

Meslek lisesine gazetecilik bölümü açılacak

16:40 04 Mayıs 2017
Meslek lisesine gazetecilik bölümü açılacak

Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren gazetecilik bölümü açılacağı bildirildi.

Balıkesir Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Vahit Özden, okulda Basın İlan Kurumu Balıkesirk Şube Müdürü Tahsin Şahin ve kentte görev yapan gazetecileri ağırladı.

Balıkesir’de ilkleri yapmayı hedeflediklerini ve bu kapsamda 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Türkiye’de sadece 26 lisede olan gazetecilik bölümünü açacaklarını bildiren Özden, bölümün basın sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli personel sorununa katkı sunacağını söyledi.

Özden, bölüm 24 öğrenci alacaklarını kaydederek, "9'uncu sınıfta okuyanlar e-okul üzerinden, 8. sınıfta okuyanların ise 2017 TEOG puanları ile okulumuzun bu bölümünü tercih edebileceklerdir." dedi.

Basın İlan Kurumu Balıkesir Şube Müdürü Tahsin Şahin de Balıkesir’in basın açısından son derece zengin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İlimizde gazetecilik alanında öğrenci yetiştiren bir okulun olması önemli. Öğrencilerimiz, burada basın organlarında sahada gazeteciliği uygulamalı olarak öğrenme ve uygulama imkanı bulacaklardır ve daha da önemlisi bu arkadaşlarımızın burada yayın yapan basın organlarında istihdam edilmesidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.