Balıkesir

İlk adımları en güzel Anneler Günü hediyesi oldu

16:43 13 Mayıs 2017
İlk adımları en güzel Anneler Günü hediyesi oldu

Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğuştan cam kemik hastalığı nedeniyle yürüyemeyen ve geçirdiği ameliyatın ardından ayağa kalkan 11 yaşındaki Hüseyin Cihan Kök'ün annesi, evladının ilk adımlarıyla sevinç gözyaşları döktü.

İlçeye 8 kilometre uzaklıktaki Üçpınar Mahallesi'nde yaşayan Kök, Adana'nın Seyhan ilçesindeki özel bir hastanenin ortopedi bölümünde ameliyat edildi.

Ameliyatta içine yerleştirilen implantlar ile kemiklerin düzeltilmesinden sonra Kök'ün tedavisine devam edildi. Kök, bu tedavinin ardından ilk adımlarını attı.

- "Hayatımdaki en mutlu Anneler Günü"

Anne Esra Kök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun doğduğundan beri hiç yürüyemediğini, sadece kucakta ve tekerlekli sandalye ile gezebildiğini söyledi.

Oğlunun ameliyatının başarılı geçmesinin ardından fizik tedavi gördüğünü anlatan Kök, "Tedavi sonrası ayağa kalkıp baston desteğiyle adım atar duruma geldi. Yapılacak 2. ameliyatla tamamen desteksiz yürüyeceği günün hayalini kuruyoruz. Ayağa kalkabilmesi, anne olarak bana en mutlu günlerimi yaşatıyor. Çok şükür bugünleri görmek, bana en güzel Anneler Günü hediyesi oldu" diye konuştu.

Hüseyin Cihan Kök de "Eğitimim haricinde evde resim çiziyorum. Annemle özel, küçük bir bahçe yaptık ve oraya fasulye, biber, domates ektik. Onlara bakıyorum. Zamanım böyle geçiyordu. İlk defa ayağa kalkıp top oynadım, sınıf arkadaşlarımla piknikte bir araya geldim, çok eğlendim." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığının "Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri Yönergesi" kapsamında, Gönen Atatürk Ortaokulu'ndan gönderilen 2 öğretmenden haftada 12 saat 5. sınıf dersleri alan Kök, ayağa kalkmasıyla okul pikniğine katıldı ve gün boyu eğlendi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.