Balıkesir

Gönen'de 4. Bilim Şenliği başladı

18:12 17 Mayıs 2017
Gönen'de 4. Bilim Şenliği başladı

Gönen ilçesinde, TÜBİTAK tarafından düzenlenen lise ve ortaokul yarışmalarında dereceye giren projelerin sergilendiği ve bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Bilim Şenliği başladı.

Gönen Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen şenliklerde, 13 orta okuldan 43, 9 liseden 36 proje sergilenirken öğrenciler ve koordinatör öğretmenler, kurulan stantlarda projeler hakkında bilgi verdi.

Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, üreten bir nesil yetiştirmek adına böyle organizasyonların çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu tarz etkinlikleri daha bilimsel ve kaliteli bir seviyeye taşımak için yöneticilere büyük görevler düştüğünü belirten Bekarlar, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın tüm eğitimi boyunca hepimize çok büyük görevler düşüyor. Özellikle Ar-Ge çalışmalarıyla okullarımızda ve bilime önem veren sponsor sanayi kuruluşlarımızla yeni teknolojileri geliştirmek için öğrencilerimizle irtibat kurulmalı ve sanayi kuruluşlarımıza öğrencilerimizi götürüp üretimi ve teknolojiyi yerinde görme imkanlarını daha fazla sunmalıyız. İnşallah geleceğe doğru daha zengin bilim festivalleri gerçekleştiririz. Açılışımız hayırlı ve uğurlu olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.