Balıkesir

BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekki:

14:30 22 Mayıs 2017
BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekki:

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bekki, kayıtdışı ekonomi ile mücadele edilmesi ve vergi politikalarında basitlik, saydamlık ve etkinliğin tesis edilmesi gerektiğini belirtti.

Bekki, yaptığı yazılı açıklamada, makroekonomik istikrar ve öngörülebilirliğin çok önemli iki faktör olduğunu belirterek, bunları sağlamanın yolunun ise kurallı bir ekonomiden geçtiğini dile getirdi.

Bu amaçla piyasaları denetleyici ve düzenleyici kurum ve kuruluşların bağımsızlığının korunması gerektiğini ifade eden Bekki, şöyle devam etti:

"Kayıtdışı ekonomi ile mücadele ve vergi politikalarında basitlik, saydamlık ve etkinlik tesis edilmelidir. Sermaye piyasalarının gelişimi ve alternatif finansman araçları yoluyla reel sektöre kaynak yaratılmalıdır. Kamu ihaleleri mevzuatının rekabetçi, saydam ve verimli olacak şekilde yasalaşmalıdır. Ekonomide verimliliği ve üretkenliği artırmak amacıyla; analitik, özgür ve yaratıcı düşünme, STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) ve İngilizce yetkinliği başta olmak üzere, kapsamlı bir eğitim reformu hayata geçirilmelidir."

Bekki, sanayi stratejisinin 21. yüzyılda ülkelerin gücünü belirleyecek olan Sanayi 4.0 devrimi ve dijital teknolojik dönüşümle uyumlu somut hedeflerle güncellenmesi gerektiğini kaydederek, "Enerji sektöründe serbest, sürdürülebilir ve öngörülebilir piyasa hedefli reformlar hayata geçirilmelidir. İstihdam üzerindeki vergi ve prim yükü OECD ülkeleri ortalamasına çekilmeli, güvenceli esnek çalışma biçimleri geliştirilmelidir." ifadesini kullandı.

Bekkie, Balıkesir'in ve Türkiye'nin uluslararası saygınlığını, çekim gücünü ve marka değerini yükseltecek bir iletişim stratejisine de ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.