Balıkesir

Bandırma HEM'de yıl sonu sergisi

21:34 24 Mayıs 2017
Bandırma HEM'de yıl sonu sergisi

Bandırma Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergi açılışı ve belge dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Sergide, Bandırma M Tipi Kapalı Ceza ve Tevkif Evi'nde kalan hükümlülerin, Bandırma Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda çeşitli konularda işledikleri ahşap yakma tabloları ilgi gördü.

Burada bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Ülkar, bu yıl 594 kurs açarak toplam 15 bin 542 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi.

Bandırma olarak hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranlarının bu yıl yüzde 10,70 olduğunu aktaran Ülkar, şöyle konuştu:

"Bu oran muhtemelen öğretim yılı sonunda yüzde 12 civarında olacaktır. Açık ortaokulda bin 506, açık lisede 3 bin 298 kayıtlı öğrencimiz var. Toplamda açık öğretimde kurumumuzda kayıtlı 4 bin 804 öğrencimiz bulunuyor. Bu yıl açık liseden 415, açık ortaokuldan ise 153 öğrencimiz mezun olmuştur. Bu öğrencilerimiz, örgün eğitim gören öğrenciler ile aynı haklara sahiptirler."

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ise, Türkiye genelinde hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranı yüzde 5'lerde seyrederken, bu oranın Bandırma'da yüzde 10 olmasını sevindirici bulduklarını söyledi.

Bu oranı yüzde 20'lere çekmeye çalışmaları gerektiğini ifade eden Yazar, "Bu kurslara kadınlar gibi erkeklerimiz de daha çok ilgi göstermeli. Bu bağlamda vatandaşlarımızı hayat boyu öğrenme seferberliğine çağırıyorum." dedi.

Halk oyunları ekibi gösterilerinin ardından kursiyerlere başarı belgeleri dağıtıldı ve serginin açılışı gerçekleştirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.