Balıkesir

Balıkesir'de Tekno-Atölye'nin temeli atıldı

19:08 26 Mayıs 2017
Balıkesir'de Tekno-Atölye'nin temeli atıldı

Balıkesir Organize Sanayi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde bin metre kare kapalı alana inşa edilecek Tekno-Atölye'nin temeli atıldı.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, lisede gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, kente önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Bu yatırımların devamının geleceğini belirten Uğur, şöyle konuştu:

"Yatırımcıya her türlü sosyal ve teknik altyapıyı sunuyoruz. En önemlisi de teknik eleman ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu teknik eleman ihtiyacımızla ilgili Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık. İmzaladığımız protokolle milli mesleki eğitim seferberliği başlattık. İnşallah güzel bir atölyemiz olacak. Bu atölyede hem sanayiciler, hem çalışanları için mesleki geliştirme kursları açılacak ve meslek edindirme kursları olacak. Hem sanayi, hem çalışanları, hem de lise öğrencileri buradan yararlanacak. Balıkesir'de sanayide çalışmak, kendini teknik eleman olarak yetiştirmek isteyenler de bu atölyeden ücretsiz olarak faydalanabilecek."

Daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız tarafından butona basılarak temel atıldı.

Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak Tekno-Atölye'de, bilişim teknolojileri dershanesi, hidrolik-pinomatik dershane, mekatronik dershanesi ve CNC otomatik dershaneleri yer alacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.