Balıkesir

Karne heyecanını evinde yaşadı

17:05 09 Haziran 2017
Karne heyecanını evinde yaşadı

Edremit ilçesinde, evde eğitim hizmeti alarak sınıfını geçen doğuştan yürüme engelli lise öğrencisi Ömer Faruk Turgut, karnesini evine gelen Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı'dan aldı.

Ülkü Muharrem Ertaş Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Turgut'a karnenin yanında almaya hak kazandığı "onur belgesi" dolayısıyla bir de tablet hediye edildi.

Kaymakam Sırmalı, burada yaptığı konuşmada, Turgut'un yetişmesi ve gelişmesi için ona evde eğitim hizmeti verildiğini belirtti.

Sırmalı, "Öğrencilerimiz de velilerimiz de bu hizmetten çok memnun. Ben, öğrencimizi çok tebrik ediyorum. Güzel bir karne aldı. Bizler devlet olarak, her zaman onların yanındayız. Güzel bir hayali var, bilgisayar mühendisi olmak istiyor. İnşallah bu hayalini gerçekleştireceğine inanıyoruz." dedi.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, ilçede 6 öğrencinin evde eğitim gördüğünü söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Koç, "Okula gelemeyen öğrencilerimiz için bazı ana derslerden öğretmenler görevlendirilerek, öğrencilerimizin evde eğitim almasını sağlıyoruz. Gerçekten bu hizmet, aileler için çok önemli. Çünkü okula gidemeyen çocukların başka imkanı yok. Bundan dolayı da biz devletimize teşekkür ediyoruz. Son yıllarda özel öğrencilerle ilgili bir takım iyileştirmeler, çalışmalar yapılıyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.