Balıkesir

Şehit öğretmen Edremit'te anıldı

18:19 14 Haziran 2017
Şehit öğretmen Edremit'te anıldı

Batman'daki terör saldırısında şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, Balıkesir'in Edremit ilçesinde anıldı.

Eğitim-İş Edremit Temsilciliği öncülüğünde, ilk ve orta ve lise öğrenimini tamamladığı Edremit ilçesinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma törenine, Yalçın'ın meslektaşları, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ellerindeki dövizler ve Türk bayraklarıyla törene katılanlar, "Aybükeler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Mustafa Kemal'in öğretmenleriyiz." şeklinde slogan attı.

Eğitim-İş Edremit Temsilcisi Feride Güçlü, burada yaptığı konuşmada, henüz 23 yaşında bir fidan olan Yalçın'ın şehadetinin milletin vicdanında derin bir yara açtığını söyledi.

Güçlü, şehit öğretmeni rahmetle andığını ifade ederek, "PKK'yı ve onun ipini tutan emperyalizmi alt etmenin, bir kere daha denize dökmenin tek yolu, onlardan korkmadığımızı, kararlı olduğumuzu göstermek olacaktır. 'Hepimiz Aybüke'yiz' demek yetmez. Bunu göstermek zorundayız. Terörün ve onu milletimize karşı kullanan emperyalizmin karşısında birleşmek zorundayız." diye konuştu.

Bu coğrafyanın her köşesinde vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yapan öğretmenlerin, askerlerin, polislerin yanında olduklarını dile getiren Güçlü, şöyle devam etti:

"Şehit olan evlatlarımızı rahmetle anıyoruz. Unutulmasın ki bu ülke sahipsiz değildir. Bu ülkenin öğretmenleri, yurdun her yerinde görev yapmaya devam edecektir. Öğretmenler için şimdi ayağa kalkma vaktidir. Türk milleti, bu hain terör örgütünden şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın hesabını soracaktır. Şehit öğretmen için Türk bayraklarımızla Atatürk posterlerimizle meşalelerimizle bölücülüğün, gericiliğin, karanlığın üzerine yürüme vaktidir. Eli kanlı terör örgütlerine ve onların hamilerine verilecek en büyük cevap tam bağımsız Türkiye çizgisinde beraber olmaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.