Balıkesir

Balıkesir Büyükşehir Belediye'sinin sezon hazırlıkları

18:12 16 Haziran 2017
Balıkesir Büyükşehir Belediye'sinin sezon hazırlıkları

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Sarımsaklı Plajı'nın hak ettiği noktaya getirilmesi için çabalarımız sürüyor." dedi.

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarımsaklı Plajı'nın bayram ve akabinde başlayacak turizm sezonu için konuklarını ağırlamaya hazırlandığını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, Sarımsaklı Plajı'nın kumlarının elenerek temizlendiğini belirten Uğur, "Sarımsaklı Plajı'nın hak ettiği noktaya getirilmesi için çabalarımız sürüyor." ifadesini kullandı.

Turizm sezonu süresince plajı kullanacak vatandaşların kumsalı kirletmemesi için duyarlı olmasını isteyen Uğur, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki Sarımsaklı'da konuklarımız, sigaralarının izmaritlerinden tutun da, yedikleri ve içtikleri tüm çöplerini kumsala gömüyor. Oysa biz plajımızda neredeyse adım başı çöp konteynerları konuşlandırdık. 'Nasıl bulmak istiyorsan, öyle bırak' bilincinin halkımız tarafından benimsenmesi en büyük arzumuzdur. Sarımsaklı Plajlarımız geçtiğimiz yıl bazı eksiklikler nedeniyle mavi bayrak alamamıştı. Biz bu yıl mavi bayrak için gereken tüm koşulları yerine getirerek, plajımıza mavi bayrağı bir yıl aradan sonra yeniden kazandırdık. Amacımız sadece Sarımsaklı’da değil, Balıkesir'in denize sahili bulunan her noktasında bu mavi bayrakları donatmaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.