Balıkesir

Bandırma'da konteyner gemisinin batması

12:02 13 Temmuz 2017
Bandırma'da konteyner gemisinin batması

Balıkesir'in Bandırma ilçesi limanında batan konteyner gemisi, Tuzla Tersanesi'ne çekildi.

Limanda 14 Mayıs'ta yükleme sırasında yan yatarak batan "Ali Ağa" adlı gemi, yükünün boşaltılmasının ardından römorkör eşliğinde yüzdürülerek Tuzla Tersanesi'ne götürüldü.

Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk bandıralı bin 998 grostonluk, 77 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğindeki yük gemisinin, 1 Temmuz itibarıyla her türlü işleminin tamamlandığı ve yüzer hale getirildiğini belirtti.

Geminin, yeni sahibi olan firma tarafından İstanbul'daki Tuzla Tersanesi'ne götürüldüğünü ifade eden Şalcı, "Ali Ağa 'duba gemi' olmak üzere gönderildi." dedi.

Batan gemiyi satın alan Pendik-İstanbul Üçel Denizcilik ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Kolçalar da bir tadilat projesiyle, belki TÜBİTAK desteğini de alarak geminin imhasını önleyeceklerini söyledi.

Böylece katma değer yaratacaklarını ve önemli bir ihtiyacı karşılayacaklarını vurgulayan Kolçalar, "Gemiyi tadil ederek, liman inşaatlarında kullanılmak üzere ekonomiye kazandıracağız. İstihdam yaratacağız. Yenisini yapmayı veya yurt dışından almayı düşünürseniz inanılmaz bir para. Böylece hem Türkiye'de tersaneler çalışacak hem de katma değeri çok olan bir yatırım yapmış olacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.