Balıkesir

Kepsut'ta Yörük şöleni

19:13 23 Temmuz 2017
Kepsut'ta Yörük şöleni

Balıkesir’in Kepsut ilçesinde düzenlenen Yörük şöleni büyük ilgi gördü.

Kepsut ilçesine bağlı Tuzak Yaylası'nda Tuzak Köyü Kültür Derneği tarafından düzenlenen Yörük şöleni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Burhaniye, Sındırgı, Yaylabayır, Havran, Gönen'den gelen ekiplerce halk oyunları gösterilerinin sunulduğu ve yöresel türkülerin okunduğu şölende, daha sonra yerel sanatçılar sahne aldı. Bine yakın davetlinin katıldığı şölen renkli görüntülere sahne oldu.

Tuzak Köyü Kültür Derneği Başkanı Ali Kökçü, şölenin açılışında yaptığı konuşmada, uzak yerlerde yaşayan hemşehrilerin bu şölen sayesinde birbirlerini görme fırsatı bulduğunu ve kaynaştığını söyledi.

Bu şölen sayesinde birçok dostluklar edindiklerini belirten Kökçü, "İş gereği uzaklaşan akrabalarımızı görür olduk. Onlara kültürümüzden var olan dostlukları, kardeşlikleri 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' kültüründen geldiğimizi hatırlatmak istedik." dedi.

Belediye Başkanı İsmail Cankul da Türk kültürünün en yoğun, güzel ve duygulu yaşandığı Yörük adetlerinin bugün burada yaşatıldığını ifade etti.

Türkiye ve dünyadaki bütün Yörükleri selamladığını dile getiren Cankul, "Biz biriz ve beraberiz. Biz ayrı olamayız. Tüm vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur ve refah içinde birbiriyle dayanışma içinde geleceğe yürüdüğü bir yıl olmasını temenni ediyorum." dedi.

Şölene, Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.