Balıkesir

Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu kuruluyor

16:43 25 Temmuz 2017
Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu kuruluyor

Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonu kurmak için bir karar aldıklarını söyledi.

Roman dernekleri Trakya Bölge Sorumlusu Serkan Kara, İstanbul Bölge Sorumlusu Kamber İsa, Genel Sekreter Nilay Büyükyaşar, Bandırma Roman Derneği Başkanı Feridun Demirdöğen ile birlikte Bandırma Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Işıldak, romanların yaşadığı sorunları aktardı.

Türkiye Romanlar Birliği Konfederasyonunu kurmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Işıldak, "Toplumumuza faydalı işler yapmak, çocuklarımıza, gençlerimize ve halkımıza destek olmak için arkadaşlarımızla birlikte konfederasyonu kurmak için bir karar aldık. Toplumumuzu bir tek ses olarak, tek bir çatı altında toplayarak birlikte hareket etmek için, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadan el ele kardeşlerimizle birlikte hizmet için bu yola çıktık." dedi.

Cemiyet Başkanı Kaan Bingül de, gazeteciler olarak Roman vatandaşların yaşadığı sorunlara karşı duyarlı olduklarını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.