Balıkesir

Maden yasasındaki değişiklik

10:49 07 Ağustos 2017
Maden yasasındaki değişiklik

Bor madenini ileri teknolojiyle işleyerek, radyasyonu durdurmayı başaran Balıkesir'in Edremit ilçesindeki bir Ar-Ge firmasının sahibi Faruk Durukan, gündemde olan "Maden Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na bor madenlerinin de alınmasını istedi.

Durukan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bor madeninin artık ileri teknolojiyle işlenebildiğini vurguladı.

Tasarı halinde olan Maden Kanunu sayesinde ülkenin madenlerden döviz kaybı yaşamayacağını ifade eden Durukan, şunları kaydetti:

"Yeni çıkacak olan Maden Kanunu ülkemiz için çok önemli ve bir kanayan yarayı durduracaktır. Bakır, kurşun, çinko gibi madenlerimizin işlenmeden yurt dışına satılarak, işlenmiş olarak daha yüksek bedellerle geri alınması, ülkemizde ciddi döviz kaybı oluyordu. Bu yasa tasarısını bizler ayakta alkışlıyoruz. Basında bu yasayla ilgili çıkan haberlere baktığımızda, diğer madenlerin arasında bor madenlerimizi göremedik. İnşallah bor madenlerimizin de yasaya alınmasını tavsiye ediyor ve istiyoruz. Biz bor madenlerimizi, Ar-Ge firmamızda işleyip, sodyumpentaborat maddesini elde ediyoruz. Bu konuda dünyada yapılamayanları yapmaktayız. Bildiklerimizi devletimizin emrine vermeye de hazırız. Bu gelişmeleri yaşadığımız şu günlerde tasarının içerisine bor madenlerimizin de dahil edileceğini tahmin ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.