Balıkesir

Balıkesir'de hayvancılık sektörü için Ar-Ge merkezi

16:04 19 Eylül 2017
Balıkesir'de hayvancılık sektörü için Ar-Ge merkezi

Hayvancılık sektörünün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayladığı "ilk" Ar-Ge merkezi, Balıkesir Yem Sanayi A.Ş'de (BALYEM) kuruldu.

Balyem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yırcalı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, yarım asırdır üreticinin sorunlarına yenilikçi çözümler geliştirdiklerini belirtti.

Ar-Ge ve inovasyonun rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu aktaran Yırcalı, "Ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için teknolojik bilgi üretilmesini, üründe ve üretim süreçlerinde yenilik yapılmasını, ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesini, verimliliğin artırılmasını önemsiyoruz." dedi.

Balyem A.Ş Genel Müdürü Hasan Sakarya da Ar-Ge'nin önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de hayvancılık sektöründe ilk olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından tescilli Ar-Ge merkezi yatırımını yaptık. Bu yatırımın üniversite-sanayi işbirliği için de alt yapı oluşturması bekleniyor. Yaklaşık beş yıldır üzerinde çalıştığımız, üreticinin verimini artıran, dolayısıyla karlılığı, sürekli ve sürdürülebilir hale getiren yenilikçi ürünleri Ar-Ge merkezi çatısında geliştirmeye devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.