Balıkesir

Balıkesir'de okul servisleri denetlendi

13:52 01 Kasım 2017
Balıkesir'de okul servisleri denetlendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, öğrencilerin güvenli ve konforlu şekilde ulaşımlarını sağlayabilmeleri için servis araçlarına yönelik denetimlerini il genelinde sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi kanunu, okul servis araçları hizmet ve belediye zabıta yönetmelikleri hükümleri çerçevesinde trafik zabıtaları okul servis araçlarına yönelik denetimlere başladı.

Denetimlerde, araç içerisinde ayakta ve fazla öğrenciyle yolculuk yapılmaması, emniyet kemerleri takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin çalışıyor olması gibi kriterlerin dikkate alındığı bildirildi.

Ayrıca okul servis araçlarının teknik donanımlarının kontrol edildiği denetimlerde, servis işleticilerinin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığından "okul servis aracı özel i̇zin belgesi" alıp almadıkları incelendi.

Denetimlerde aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilen servis işleticilerine, mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli işlemler yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.