Balıkesir

Balıkesir'de vatandaşlar camiye asansör yaptırdı

14:23 07 Kasım 2017
Balıkesir'de vatandaşlar camiye asansör yaptırdı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde vatandaşlar, engelli ve yaşlıların kullanması amacıyla camiye asansör yaptırdı.

Gazicelal Mahallesi'nde vatandaşlar ile Alsancak Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Alsancak Cami'sinde engelli ve yaşlıların ibadetlerini daha kolay yapmaları için kendi aralarında para toplayarak bir asansör yaptırdı.

Yaklaşık 40 bin lira harcanarak caminin dışından ön kısmına cam kafes içerisine yaptırılan asansörde, görme engelli vatandaşların kullanımını kolaylaştırmak amacıyla sesli uyarı sistemi de yer alıyor.

Edremit Müftüsü Mehmet Emin Arvas, gazetecilere yaptığı açıklamada, caminin manevi atmosferini yaşamanın herkes için önemli olduğunu vurguladı.

Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve vatandaşlara teşekkür eden Arvas, şöyle konuştu:

''Bu cami bir çok ilkin başlangıcı gibi. Asansör, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunuldu. Önceden engelli vatandaşımız bakakalıyordu, camiye gelip gidenlere kendisi ibadet için giremiyordu. Caminin manevi atmosferiyle buluşamıyordu. Şimdi onlar için engel kalmadı. Yürümekte ve merdivenleri çıkmakta sıkıntısı olan kardeşlerimiz, bundan sonraki süreçte inşallah camimizden istifade etmek için istediği zaman rahatça gelebilecek ve bu asansörümüzü kullanarak caminin manevi atmosferi ile buluşacaktır.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.