Balıkesir

Hükümlüydüler girişimcilik kursuyla iş sahibi oldular

14:04 12 Kasım 2017
Hükümlüydüler girişimcilik kursuyla iş sahibi oldular

Denetimli Serbestlik Hükümlerinden yararlanan iki kişi, Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR Hizmet Merkezi işbirliğiyle açılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nu başarıyla tamamlamalarının ardından sağlanan destekle iş sahibi oldu.

Proje kapsamında Günaydın Mahallesi'nde Burçin Gül'e ait hediyelik eşya atölyesi ile Mehmet Yılmaz'a ait çay ocağının açılışı gerçekleşti.

Açılış törenlerine Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Emrullah Narin ve Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Bıyık ve vatandaşlar katıldı.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunanların aileleriyle bütünleşerek toplumsal dayanışmaya katkı sağlamalarını amaçladıklarını söyledi.

Bireylerin sosyal yaşamda hak ettikleri yeri almaları için çalıştıklarını vurgulayan Yeniçeri, şunları kaydetti:

"Verilen eğitimlerle ve hazırlanan projelerle yükümlülerin, topluma entegre edilmeleri amacıyla sosyal, kültürel, ekonomik ve sanatsal etkinlik çalışmalarına kurumsal işbirliği ile ivme kazandırılmıştır. Türkiye İş Kurumu bünyesinde bulunan komisyonca hazırlanan 9 proje için toplam 194 bin liralık ödenek hükümlülere tahsis edilmiştir. Toplumla bağlantıyı sağlama noktasında da kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte yükümlülerin, yaşama tutunmaları için çalışmalar sürmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.