Balıkesir

Bandırma'da hükümlüler iş sahibi oldu

17:35 15 Kasım 2017
Bandırma'da hükümlüler iş sahibi oldu

Denetimli Serbestlikten yararlanan üç kişi, uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayarak sağlanan destekle iş sahibi oldu.

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR Hizmet Merkezi, yükümlülerin iş yaşamına atılmaları için katkı sağlamayı sürdürüyor.

Proje kapsamında, hükümlülere kendi işlerini kurmaları için verilen Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nu başarıyla bitiren üç kişiden her birine 20 adet damızlık koyun verildi.

İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Emrullah Narin, koyunların tesliminde yaptığı konuşmada, üç hükümlüye 20'şer adet olmak üzere toplam 60 damızlık koyunu, üç yıl beslemek koşuluyla karşılıksız verdiklerini söyledi.

Koyunların adedine bin lira ödediklerini belirten Narin, "Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetim Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa hükümlerin hayata tutunması için girişimcilik kursu düzenledik. İŞKUR tarafından kabul edilen 9 proje onaylandı ve 194 bin 600 bin lira kaynak ayrıldı. Burada üç eski hükümlümüze 20'şer tane damızlık koyun teslimatını yapıyoruz." dedi.

Etkinliğe, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Bıyık da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.