Balıkesir

"Tematik Gençlik Kampları" projesi

20:28 20 Kasım 2017
"Tematik Gençlik Kampları" projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tematik Kamplar Projesi kapsamında yürüttüğü uygulama programları çerçevesinde Gönen ilçesinde "Besicilik ve Sütçülük" temalı kamp başladı.

Gönen Kaplıcalarında bugün başlayan ve 24 Kasım'a kadar devam edecek "Besicilik ve Sütçülük" temalı kampa, il merkezi ve ilçelerde besicilik ve sütçülük alanına ilgi duyan yada bu alanda çalışan 18-29 yaş arası 40 katılımcı katıldı.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil İbrahim Koyuncu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve tamamen ücretsiz olan Besicilik ve Sütçülük kampında genç çiftçilerin işletme kapasitelerini artırmalarını ve üretim yöntemlerinde bilinçlenmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Koyuncu, kampta, bu alanda sunulan kredi ve diğer destek hizmetlerinin tanıtılacağını belirterek, "Kampta ayrıca besicilik ve sütçülük alanında eğitimler verilecek, örnek işletmelerde kamp süresince pratikler yapılacak. Ayrıca süt üretim yöntemleri ve bu ürüne verilen çeşitli destekler anlatılacak. Tematik kampta katılımcılara yönelik besicilik ve sütçülük eğitiminin uygulanması sonucu genç çiftçilerin elde ettikleri gelirin artması sağlanarak bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor." diye konuştu.

Alanında uzman akademisyenler tarafından eğitim ve uygulama programı olarak gerçekleştirilen kampta dört gün boyunca barınak koşulları, hayvan bakım ve besleme, süt ve besi yetiştiriciliğinde hastalıklardan korunma, kooperatifçilik ve imkanları konularında eğitimler verilecek ve tesis ziyaretleri yapılacak.

Kamp sonunda katılımcılara Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sertifika verilecek.

Programın açılışına, Balıkesir Vali Yardımcı İsmail Demirhan, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Tüzün, Gönen Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, Gönen İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ertan Soylu da katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.