Balıkesir

Çiğ süt fiyatı üreticiyi sevindirdi

19:25 11 Aralık 2017 1 Yorum Var
Çiğ süt fiyatı üreticiyi sevindirdi

Gönen Süt Üreticileri Birliği, 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt fiyatını 1,48 lira olarak belirledi.

Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necmi Ayyıldız başkanlığında, üreticiler ve süt firmalarının temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda soğutulmuş çiğ sütte yeni yılda uygulanacak fiyat ele alındı.

Ayyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl öncesine kadar Ulusal Süt Konseyinin açıkladığı fiyatın müstahsil fiyatı olduğunu, son iki yıldır bu fiyata soğutma giderlerinin de dahil edildiğini söyledi.

Soğutma masraflarının üreticiden kesilir hale geldiğini belirten Ayyıldız, şöyle konuştu:

"İki yıldır pazar sıkıntısından ürün satmakta zorlanan firmalar, üreticinin taleplerine kulak tıkamış durumdaydılar. Son altı aylık dilimde sütte azalma ve ürünlere talep artınca firmalar süt bulmak için Ulusal Süt Konseyinin fiyatını delmeye başladı. Biz de Gönen Süt Üreticileri Birliği olarak bu fiyattan herkes eşit olarak faydalansın diye firmalarla ve üreticilerle bir toplantı gerçekleştirdik."

Ayyıldız, toplantı sonucunda önceki yıllarda olduğu gibi Ulusal Süt Konseyinin fiyatını üretici fiyatı olarak baz aldıklarını ancak bunun üzerine toplama ve soğutma masrafı olarak kooperatiflere 8 kuruşluk bir pay belirlediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Firmalar da kooperatiflerimizin ve üreticilerimizin selameti için bu fiyatı olumlu buldular. 1 Ocak 2018'den itibaren süt fiyatımız, Ulusal Süt Konseyinin tavsiye ettiği ve litresi 1,40 lira olan çiğ süt fiyatı üretici fiyatı olarak kabul edilecek. Bu fiyata ilave olarak 8 kuruşluk bir hizmet payı eklenmiştir. Üreticilerimize hayırlı olsun."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • İsmail gün 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle adamlara ihtiyacımız var
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Arzu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangi adama necmi mi teksutun uşağı tahsildaroğlu 160 fiyat verdi artı 12 kuruş sogutma
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.