Balıkesir

Edremit'te yapılacak termal tesis için imzalar atıldı

15:09 28 Aralık 2017
Edremit'te yapılacak termal tesis için imzalar atıldı

Edremit'de "Yap-İşlet-Devret" formülü ile yapılacak 4 yıldızlı termal otel için imzalar atıldı.

Altınoluk Mahallesi'ndeki atıl durumda bulunan eski Astım Hastanesi ile Çamlıbel Mahallesi Kocatepe Mevkisinde belediyeye ait arsa üzerine yapılacak tesis, 560 yatak kapasiteli olarak, sağlık ve termal otel olarak hizmet verecek. Otel aynı zamanda 300'den fazla kişiye de istihdam sağlayacak.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yıllardan beri atıl durumda olan hastanenin tesis olarak hayata geçirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Burada 300 aileye yansıyacak iş imkanıyla birlikte çevredeki esnafın da bu durumdan olumlu etkileneceği belirten Saka, "Kasabı, manavı, yorgancıdan yatakçıya kadar birçok işteki insana yani yaklaşık 2 bin kişiye katkı sağlanıcak. Ülkemizde şu anda en önemli sorun olan işsizlik konusunda böyle bir adım attığımızdan dolayı da ben sizlerin huzurunda meclis üyelerime ve emeği geçenlere bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Benim adıma Edremit Belediyesinde en mutlu olduğum günlerden biri bugün. Birçok insana ekmek kapısı açtığımızı düşünüyorum. 'Yap-İşlet-Devret' modeli şeklinde 49 yıllığına tesislerin mali bedelleri oranında yıllar geçtikçe yükselen oranlarda kira bedeli ödemek koşuluyla, yani piyasanın belirlediği ölçüler doğrultusunda belediyemize kira geliri sağlamış oluyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.