Balıkesir

Edremit'te çiftçilere özel mesleki takvim

14:39 31 Aralık 2017
Edremit'te çiftçilere özel mesleki takvim

Edremit Ziraat Odası (EZO) bilinçli üretim yapılmasına katkı sağlamak amacıyla çiftçilere özel "2018 Yılı Mesleki Takvimi" hazırladı.

EZO Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, yaptığı açıklamada, 1963 yılın da kurulan EZO'nun şu anda 8 bin 800 üyeye sahip olduğunu söyledi.

Diker, 12 yapraklı takvimin fotoğraflarının, bölgede görev yapan gazetecilerin arşivlerinden temin edildiğini ve görsel açıdan zeytin teması işlenen çiftçilere özel olarak hazırlandığını belirtti.

Oda üyelerinin büyük çoğunluğunun zeytinci olduğunu ifade eden Diker, ilçede az da olsa narenciye, buğday, arpa, mısır gibi ürünlerin de yetiştirildiğini vurguladı.

Oda olarak teknik yönden üyeleri bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunduklarını dile getiren Diker, şunları kaydetti:

"İki senedir üyelerimize takvim çıkartıyoruz ama bu takvim sadece aylardan ve günlerden ibaret değil. Bu bizim mesleki takvimimiz.

Takvimimizin her yaprağında anlatımlar mevcut. Zeytinciliği kapsıyor. Üreticilerin hangi günlerde hangi tarımsal işlemi yapmaları gerektiği bu takvimde anlatılıyor. İçerdiği mesleki bilgiler nedeniyle takvimimiz büyük ilgi görmekte. Takvimimizin hazırlanmasında emeği olan, kurum başkanlığımızı yapan Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Murat Küçükçakır'a, fotoğraflarıyla takvimimize katkı sağlayan ve tarım haberlerimizi yaparak sesimizi duyuran değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üreticimize hayırlı uğurlu olsun."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.