Balıkesir

Meslek liseliler engelli öğrencilerle bir araya geldi

15:47 14 Ocak 2018
Meslek liseliler engelli öğrencilerle bir araya geldi

Edremit ilçesinde, Saniye-Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Meslek Lisesi Öğrencileri Engellilerle Buluşuyor Projesi kapsamında "Engelleri Aşıyoruz" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Saniye-Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Alan Şefi Kezban Adalı tarafından koordine edilen ve yaklaşık 30 öğrencinin katıldığı etkinlikte, Edremit'te faaliyet gösteren özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelliler için pasta, börek ve çeşitli yemekler hazırlandı.

Engellilerle birlikte dans edip eğlenen meslek lisesi öğrencileri, onlar için bağlama eşliğinde türküler söyledi.

Saniye-Hüseyin Balya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Mercan, yaptığı açıklamada, projede öğrencilerin engelli öğrencilerle kaynaşmasını amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerden Kezban Adalı da hazırladıkları bu projeyle engellilerle buluşmak, onlarla güzel bir gün geçirmek istediklerini dile getirerek, "İnşallah bu projede başarılı oluruz. İnşallah engelli kardeşlerimiz gönüllerince eğlenmiştir. Bizim öğrencilerimiz de bu işin anlamını, önemini, bu farklılıkları anlar. Onlar da bundan sonra engellilere olan bakış açılarını değiştirirler diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Edremit Körfez Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakır da böyle bir etkinlik düzenledikleri için öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.