Balıkesir

Kaymakam Köprülü Hamdi Bey Edremit'te anıldı

14:04 17 Şubat 2018
Kaymakam Köprülü Hamdi Bey Edremit'te anıldı

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuva-yi Milliye'nin önemli isimlerinden dönemin Edremit Kaymakamı Köprülü Hamdi Bey şehit edilişinin 98. yılında anıldı.

Adının verildiği meydanda düzenlenen törene, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Osman Aytaç, siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, törende yaptığı konuşmada, Köprülü Şehit Hamdi Bey'i şehit edilişinin 98. yıl dönümünde rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.

Milli mücadelenin önemli isimlerinden şehit Hamdi Bey'i tarihin unutmayacağını belirten Saka, "Yüce önderimiz Atatürk'ün büyük eseri Nutuk'ta da 'Akbaş kahramanı' olarak anılan Kaymakam Hamdi Bey, cesareti, çalışkanlığı ve üstün hizmet anlayışı ile tanınmış, vatan borcunu canıyla ödemiş bir kahramanımızdır. İlçemiz tarihinde çok önemli bir yeri olan Edremit Kaymakamı Hamdi Bey, bizim için çok önemli bir kahramandır." dedi.

Saka, ülkenin güvenliği için şu günlerde Suriye'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütlerine karşı mücadele eden Mehmetçiklerin görevlerini başarılı bir şekilde icra ettiklerini de belirterek, askerlerin ailelerine sağ salim kavuşmalarını diledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.