Balıkesir

Balıkesir'de "Ahilik" paneli

16:06 30 Mart 2018
Balıkesir'de "Ahilik" paneli

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen "Ahilik" paneli, Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yırcalı, Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen panelde, ticari hayata ilişkin tecrübelerini üniversite öğrencilerine anlattı.

İş hayatına 56 yıl önce atıldığını ve o günden beri ekonomik hareketliliğin içinde olduğunu belirten Yırcalı, "Bugüne kadar aktif olarak ülkenin sorunları, ekonominin gidişatı ve yurt dışındaki kuruluşlarda vazife yaparak, Türkiye'yi ekonomi ağırlıkta olmak üzere, çeşitli uluslararası birimlerde temsil ettim. Türkiye'nin konumuna az da olsa katkıda bulunma imkanı buldum. Bununla gurur duyuyorum." diye konuştu.

Gençlerin iş dışında yaşadıkları kentin sosyal hayatına yönelik kuruluşlarda vazife almasının ülkenin gelişimine faydalı olacağını dile getiren Yırcalı, şunları kaydetti:

"Fotoğrafçılık kursuna katılmak, çeşitli odalarda görev almak, Kızılay'ın faaliyetlerine katkıda bulunmak gibi her türlü hizmette bulunmakta fayda var. Bugün ben hayatımın yüzde 70'ini vakıflara, kamuya dönük vazifelerle dolduruyorum. Bu, yaşımdan dolayı değil. Aşağı yukarı 1980'den bu yana böyle olmuştur. Bunun son derece önemli olduğunu, günün sonunda kalıcı olanın da bu olduğunu ifade etmek istiyorum. Bir iş ve aile sahibi olmak hepimizin yapmak istediği ve yapmaya mecbur olduğu şey. İş ve aile hayatının paralelinde sosyal hayatın da devam ettirilmesinde fayda görüyorum. İçinde bulunduğumuz toplumun iyi taraflarını görmeye çalışın. Tenkit etmek, kolay ama bunun bir yerinden tutmak, ufak da olsa katkıda bulunmak önemli."

Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ve BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir'in de katıldığı panelin sonunda konuşmacılara "Ahilik Ansiklopedisi" ve "Ahilik Şilti" takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.