Balıkesir

"24 Haziran seçimleri turizmi etkilemeyecek"

14:44 20 Nisan 2018
"24 Haziran seçimleri turizmi etkilemeyecek"

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz, "24 Haziran 2018'de yapılacak seçim, bölge turizmini etkilemeyecek." dedi.

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 binden fazla yatak kapasitesi, yılda yaklaşık 3 milyon geceleme ve 115 kilometre sahil bandıyla iç turizmde söz sahibi olan Edremit Körfezi'nde yaz sezonu için rezervasyonların ocak ayından itibaren yapılmaya başlandığını söyledi.

Erken seçimin Ramazan Bayramı'ndan sonra yapılacak olmasının bir avantaj olduğunu belirten Yavuz, "Bölge olarak iç turizme hizmet ediyoruz. Edremit Körfezi'nin yoğun sezonu 15 Haziran-15 Eylül arasında gerçekleşiyor. Bu yıl, 15 Haziran'da bayram söz konusu ve bayram yoğunluğunu satmış bulunuyoruz. Bayramda bölgemizde hemen hemen hiç yer yok." diye konuştu.

Bayramdan bir hafta sonra da seçimin yapılacağını hatırlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu bir haftalık sürenin bizi etkilemesi, söz konusu değil. 24 Haziran 2018'de yapılacak seçim, bölge turizmini etkilemeyecek. Seçimleri biz zaten bekliyorduk. Bir çok platformda bir an önce seçimlerin yapılması ve önümüze bakmamız gerektiğini dile getirmiştim. Çünkü iki yıldır turizmciler olarak sıkıntılar yaşıyoruz. 15 Temmuz, geçen sene farklı siyasi partilerin yürüyüşleri ve bunun gibi sebeplerden dolayı 'acaba yine bir şey mi olacak' düşüncesiyle insanlar, gerçek manada tatil yapamadı. Seçimlerin 24 Haziran'a alınmasından dolayı turizmciler adına çok mutluyuz ve memnunuz. Bir an öce seçimlerin yapılıp, ilk turda bitmesini arzu ediyoruz. 2018 yılının belki son 20 yılın en yüksek, en verimli sezonlarından biri olacağını iddia ediyorum."

Yavuz, ocak, şubat ve mart aylarında havayolu istatistiklerine göre bölgeye gelen turist sayısında yüzde 77'lik artış söz konusu olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.