Balıkesir

"Balıkesir Yatırım Günleri" başladı

14:21 09 Mayıs 2018
"Balıkesir Yatırım Günleri" başladı

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) işbirliğiyle düzenlenen "Balıkesir Yatırım Günleri" başladı.

Edremit'in Güre Mahallesindeki Kazdağları eteklerinde bulunan bir termal otelde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir'in yatırım alanlarının yatırımcılara yetmez olduğunu ve bu alanları büyütme çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Balıkesir'İn Türkiye'yi doyuran il olduğunu vurgulayan Başkan Kafaoğlu, şunları söyledi:

"Sanayi şehri mi olacağız, turizm şehri mi olacağız, tarım şehri mi olacağız, üniversite şehri mi olacağız hep tartışılmıştır. Ama yaptığımız tespitte Balıkesir'in üç sac ayağı üzerinde yükselmesi lazım. Birincisi tabi ki tarım ve hayvancılıktan vazgeçemeyiz. İkincisi tabi ki turizm. Türkiye'de en çok yerli turist çeken il Balıkesir. Turizmden asla taviz veremeyiz. Sanayi olmadan da tabi kalkınamayız. Hem liman şehri olduğumuz için hem de merkezde organize sanayi bölgemiz olduğu için sanayide de atılım yapmamız lazım. Ama hiç bir zaman için bunları birbirine karıştırmamamız lazım. Bunların destinasyonlarını ayırmamız lazım. Yatırım noktasında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi şu anda dolmuş durumda. Yatırımcılara cevap veremez hale geldik. Ama bir buçuk kat daha büyütüyoruz. İstimlakla ilgili kararlar çıktı. İnşallah önümüzdeki günlerde istimlakı tamamlayıp yeni gelen yatırımcılara oradan yer tahsis etmeye başlayacağız."

Sanayi noktasında bir diğer bölgelerinin Bandırma olduğunu ifade eden Kafaoğlu, "Liman olduğu için tabi ki Bandırma ve Gönen arasında organize sanayi bölgemiz var. Ağır metal ve makine organize sanayisini kurduk. Bir özel firma orada endüstri bölgesi kurarak Bandırma ve Balıkesir bölgesinden savunma sanayine de inşallah çok ciddi yatırımlar geleceğine de yürekten inanıyorum. Türkiye'de orta ve yüksek gerilim güç laboratuvarı yok. Avrupa da üç tane, dünyada 9 tane olan laboratuvar şimdi Türkiye'ye de kurulacak. O da Balıkesir'e kuruluyor. İstanbul sanayiden arındırılıyor artık. Bunlar nereye gidecek. Kocaeli ve Gebze ve Bursa dolu. En yakın merkez Balıkesir."

Program, konuşmaların ardından sanayi, gıda ve tarım sanayi, yenilenebilir enerji ve maden, değerlendirme panelleri ile devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.