Balıkesir

Dursunbey'in yeşil enerji yatırımı kara geçti

20:18 23 Mayıs 2018
Dursunbey'in yeşil enerji yatırımı kara geçti

Balıkesir'in Dursunbey Belediyesince kurulan ve hizmete alınan güneş enerji santralinin, sağladığı gelirle borcunu karşıladığı gibi kara geçtiği bildirildi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Çiftçi Mahallesi Bingeşik mevkisinde 4 bin 260 adet güneş paneli kulanılarak kurulan güneş enerji santralinin (GES) işleyişi hakkında değerlendirme yaptı.

Tesisin son derece karlı bir yatırım olduğunu ifade eden Bahçavan, şunları kaydetti:

"Kendi kaynağını üreten bir belediye olarak, ülkemizin ve ilçemizin gelirine katkı sağlamak için yenilenebilir enerji olan güneş enerji santralini belediyemiz bünyesinde kurduk. Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ ile 10 yıllık alım garantili olarak bağlantı anlaşmamız yapıldı ve ürettiğimiz enerji ile tesis kendi borcunu ödediği gibi şu anda gelir elde ediyoruz."

Bahçavan, Dursunbey Belediyesinin kendi kaynaklarını yaratmak konusunda Balıkesir’de örnek belediyelerden biri olduğunu dile getirerek, "İşte ilçemizde daha önce kurmuş olduğumuz konkasör tesisi, beton santrali, işlettiğimiz sosyal tesisler ve en son olarak da güneş enerjisi santrali ile kendi kaynaklarını yaratmaya devam edecektir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.