Balıkesir

Burhaniye'de hayvancılığın özendirilmesi amacıyla proje geliştirildi

15:07 10 Haziran 2018
Burhaniye'de hayvancılığın özendirilmesi amacıyla proje geliştirildi

Burhaniye ilçesinde kırsal kalkınmanın sağlanması, bölgedeki hayvan varlığının arttırılması, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin özendirilmesi amacıyla proje geliştirildi.

Burhaniye Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje kapsamında, ilk etapta pilot uygulama alanı olarak seçilen kırsal Hisar Mahallesi Köyönü mevkisinde bulunan tarla vasfındaki 42 dönüm arazinin altyapı çalışmalarına başlandı.

Proje kapsamında tahsisi yapılacak 42 dönümlük arazi, bin ila 2 bin 500 metrekare arasında olacak şekilde bölümlere ayrılarak hayvancılık yapmak isteyen vatandaşların kullanımına sunulacak.

Burhaniye Başkanı Necdet Uysal, ilçede hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, Hisar Mahallesi'nde bulunan araziler üzerinde gerekli parselasyon ve altyapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Projenin, ilçe sınırlarında hayvancılık yapmak isteyen yatırımcılara uygun yer göstermek için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından geliştirildiğini belirten Uysal, "Projeyle 2'şer tane 120 sağmal büyükbaş hayvan tesisiyle 125 besi büyükbaş hayvan tesisi verme imkanımız olacak. Bunların yanında yem deposu, doğumhane, idari binalar, silaj ambarı, süt sağım ve gübre çukuru gibi ünitelere yer ayrılacak. Kurulacak inşaat alanı için tüm kurum ve kuruşların görüşleri alındı, imar durumu ile inşaat ruhsatı hazır hale getirildi. Şu anda ihale hazırlık aşamasındayız." diye konuştu.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ihaleye çıkılacağını ve bu işi yapmak isteyen yatırımcı ya da çiftçilere sunulacağını ifade eden Uysal, söz konusu projeyle hayvancılığın gelişeceğini, et ve süt ihtiyacının belli seviyede karşılanmış olacağını ve ilçe ekonomisine katkı sağlanacağını vurguladı.

Kırsalda yaşayan vatandaşların refahını arttırmayı, kırsal göçün önlenmesini ve gençlerin istihdamını arttırmayı hedeflediklerini anlatan Uysal, "Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz projelerimizi diğer kırsal mahallelerimiz için de öngörmekteyiz. Belediyemize ait tarıma elverişli olmayan arazileri bu şekilde değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.