Balıkesir

Sındırgı, Yağcıbedir halı festivaline hazır

14:32 29 Ağustos 2018
Sındırgı, Yağcıbedir halı festivaline hazır

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenecek olan 20. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali, 31 Mayıs Cuma günü başlayacak.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, düzenlediği basın toplantısında, 31 Ağustos'ta başlayacak ve 4 gün sürecek 20. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali'nin tarih ve gelenek kokan bir festival olacağını söyledi.

Sındırgı'daki tarihi değerleri parlatmaya geliştirmeye ve insanlara ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Yavaş, şöyle konuştu:

"Sındırgı'nın tarihi dokusunda yer alan Yörük kültürü, at kültürü, yağlı güreşi bize ait ne varsa bunları ön plana çıkartarak insanların buraya gelmesini sağlamak istiyoruz. Gelen insanların da hatıra olarak bir şeyler götürmeleri bizim için önemli. Burada halkın katılımını sağlamak gerekiyor. Bu yıl festivalimiz kurtuluş gününü de içine alarak 4 gün sürecek."

Yavaş, 6 ülkeden folklor gruplarının gösteriler sunacağı festivale Bulgaristan'dan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'in de katılacağını aktararak, festival programıyla ilgili şunları söyledi:

"Yağcıbedir halısının en güzelini seçeceğiz ve en hızlı halı dokuma yarışması yapacağız. Etkinlikte, Sındırgı'nın yöresel kıyafetleri defilesini yapacağız. Yöresel kıyafetleri mankenlerle değil yerel halkın insanlarıyla buranın genç kızlarıyla yapacağız. 130’un üzerinde takı tasarımı yapan insanlara gelecek ve stantlar açacak. Bu tasarımcılar İzmir, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş ve Bayburt’tan gelecek. Deve ve gelin alma oyununun yanı sıra Yörük kültürüne ait düğün, bayram etkinlikleri ve keşkek dövme geleneği sergilenecek. Bisiklet yarışları, cirit müsabakaları olacak, halk oyunları sergilenecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.