Balıkesir

Balıkesir Merkez Havalimanı yeni terminal binası inşaatı

17:00 10 Eylül 2018
Balıkesir Merkez Havalimanı yeni terminal binası inşaatı

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir Merkez Havalimanı yeni terminal binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Şantiye şefi Mustafa Tiryaki ile inşaat sahasını gezen Başkan Demiraslan, proje hakkında detaylı bilgi aldı.

Daha sonra açıklama yapan Demiraslan, proje tutarının 57 milyon 850 bin lira olduğunu belirterek, inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.

Demiraslan, projenin yüzde 85'inin tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kağıt uçak görüntüsündeki çatısı ile özgün bir mimariye sahip bulunan terminal binası Balıkesir'imize layık muhteşem bir eser olacak. 6 bin 500 metrekarelik yeni terminal binası, 28 bin 800 metrekarelik 4 uçak kapasitesine sahip apronu ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek özelliklerle donatılan diğer yapılarıyla havalimanımız, Balıkesir'i bölgenin cazibe merkezi haline getirecek. 2 bin 990 metreye 45 metre ebadındaki pisti, 11 bin metrekarelik taksi yolu alanı, bin 180 metrekare ARFF binası olacak. Bin 800 metrekare garaj binası, 930 metrekarelik ısı güç merkezi, 50 metrekarelik nizamiye binası, 2 bin 725 metrekarelik çevre yolu ve 2 bin 600 metrelik çevre tel örgüsü yapımı işleri proje kapsamında süratle yerine getiriliyor. 420 dönümlük bir arazi üzerine tesis edilen eseri yıl içinde halkımızın hizmetine sunmak için yaz kış, gece gündüz demeden canla başla çalışan kıymetli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.