Balıkesir

Bigadiç'te temel atma töreni

18:19 29 Ekim 2018
Bigadiç'te temel atma töreni

Bigadiç ilçesinde, kapalı pazar yeri, cami ve alışveriş merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

İlçeye bağlı Abacı Mahallesi'nde bulunan 15 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak kapalı pazar yeri, cami ve alışveriş merkezinin temel atma törenine katılan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, böyle bir projeyi planladıkları için Bigadiç Belediye Başkanı ve ekibini tebrik etti.

Buradan çıkan toprağın Millet Bahçesi projesinde değerlendirileceğini belirten Vali Yazıcı, "Vatana olan bağlılık, vatana olan sevgi ancak böyle ifade edilebilir." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, temeli atılan bu tesislerin Bigadiç'e, Balıkesir'e hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Başkan Kafaoğlu, Bigadiç'in kaderini değiştirecek, kapalı pazar yeri ve sosyal donatılarıyla dolu külliye olacak binayı ilçeye kazandıran Belediye Başkanı İsmail Avcu'ya ve ekibine teşekkür etti.

Belediye Başkanı İsmail Avcu da, 15 bin 793 metrekarelik arazi üzerine 3 katlı kapalı pazar yeri, otopark, cami, alışveriş mekanı ve birçok sosyal donatı yapılacağını belirterek, " 'Cumhuriyetimize yeni eserler kazandırıyoruz' sloganıyla kapalı pazar yeri ve alışveriş merkezinin temelini atıyoruz. Yeni pazar yerimiz sayesinde Bigadiçlilere hijyenik ve sağlıklı koşullarda otoparkıyla rahat alışveriş imkanı sağlayacağız. İlçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Temel atma törenine, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Belgin Gökçe Uygur ve Adil Çelik, Kaymakam Altuğ Çağlar, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Türkoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aytunç Tayfur, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Uçmuş, bazı ilçelerin belediye başkanları, siyasi partilerin, sivil toplum ve kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

45 bin metrekare alan üzerine kurulacak alanda 750 kişilik cami, 565 araçlık otopark, 580 tezgah yeri, 2 market, 39 dükkan, 2 restoran, 2 kafeterya, sinema ve konferans salonu, açık ve kapalı düğün salonları bulunacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.