Balıkesir

Oğlunu boğan babaya tahliye kararı!

08:25 22 Haziran 2019 11 Yorum Var
Oğlunu boğan babaya tahliye kararı!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 4 yaşındaki oğlu Kuzey Efe E.’yi öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası alan baba Hüseyin Ersezgin, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin kararıyla tahliye edildi. Kararın bozulmasıyla birlikte Ersezgin yeniden hakim karşısına çıkacak

Jandarma karakoluna giderek suçunu itiraf eden ve savcılık sorgusunda da suçunu kabul eden Hüseyin Ersezgin, mahkemede suçsuz olduğunu öne sürdü.

Müebbet hapisten tahliyeye

Son duruşmada tarafları dinleyen mahkeme heyeti, Ersezgin'e müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra tarafların bir üst mahkemeye başvuruları üzerine Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi 14 Haziran’da bir karar aldı.

Alınan kararda, “Davanın yeniden görüşülmesine ve duruşma hazırlığı işlemlerine başlanmasına, sanık Ersezgin'in üzerine atılı suçun niteliği, suç vasfının değişme ihtimali, tutuklu kaldığı süre, mevcut delil durumu itibariyle bihakkın tahliyesine, başka suçtan tutuklu ya da hükümlü değilse derhal tahliye yazısının yazılmasına” karar verildi.

Adli kontrol şartıyla serbest

Hüseyin Ersezgin, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Mahkeme, dosyanın İstanbul 2. İhtisas Kurulu'na gönderilerek, suç tarihinde maktulün mekanik asfiksi için ağız-burun kısmının ne kadar süre ile kapatılması gerektiği, çocuk ağlıyorsa bu sürenin ne kadar olacağı, ölümünün ne kadar zamanda gerçekleşeceği konusunda rapor isteyecek. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 6 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirecek.

YORUMLAR

11 Yorum Var
  • Zorro 4 yıl önce Şikayet Et
    Suçunu iki kere itiraf ve kabul etmiş, jandarma ve savcılıkta, mahkemede reddetmesi kararı etkilemez. Eğerki aksi yönde bir delili yoksa, ilk ifadelere göre hükmü verilir. Hoş sonra o da bozulur ya... Yani benim canım ülkemin canım insanları adalet bu dünyadan kalkmış da daha biz uyanamamışız... Eh yakında kıyamet de kopar bu gidişle, La ilahe illallah, Muhammedun resulallah.... ben dedim valla...
    Cevapla
  • Yavuz Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Olayı bilmeden anlamadan hainler suçlama devleti suçlama bu bizim ülkemizde bir zihniyet tarafında alışkanlık halini aldı.
    Cevapla
  • Bektasoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Maasta baglayin madur olmasin.
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Adalet yok maalesef utaniyoruz
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Olayı bilip bilmeden atıp tutmayalım. Adam çocuğunu kurtaramadığı için suçluluk pisikolojisi ile ben den oldu tarzında ben sebep oldum veya ben çocuğum öldü bir şey yapamadım tarzında bir pisikolojiye girmiş ben yaptım diye ifade vermiş olabilir..
    Cevapla
  • SARI 54 4 yıl önce Şikayet Et
    Bak sen.. Ya öldürüp ilk suçunu kabul edip sonra hapise girip içerinin nasıl bir yer olduğunu görüp ben mapusta yapamam deyip şimdi suçsuzum ayağına yatıyorsa o zaman ne olacak Kamil?
    İlk beğenen sen ol
  • Olabilir 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olabilir.kurtamadigi için psikolojik olarak ben yaptım demiş olabilir.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.