Sel suları parlamento binasına ulaştı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, aşırı yağışlar sebebiyle artan su seviyesi, parlamento binasına ulaştı.

Sel suları parlamento binasına ulaştı
Sel suları parlamento binasına ulaştı
GİRİŞ 13.06.2013 11:24 GÜNCELLEME 13.06.2013 11:24

Yetkililer, sel sularının, Tuna Nehri'nin kıyısında yer alan parlamento binasını herhangi bir şekilde tehdit edecek boyutta olmadığını ifade ediyor.

Avrupa'nın en eski meclis binalarından biri olan Macaristan Parlamentosu, halen başkentin en yüksek ve en büyük yapısı unvanını koruyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan seller nedeniyle bu tür durumlara hazırlıklı olduklarını belirten yetkililer, su basıncına karşı duvarları korumak için gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti.

Başmühendis Wachsler Tamas yaptığı açıklamada, "Şu an parlamentonun bodrum katındayız. Tuna Nehri'nin su da şu an bu seviyede. Gördüğünüz gibi içeride herhangi bir şekilde su sızıntısı söz konusu değil, her yer tümüyle kuru" dedi.

Binanın inşası sırasında kullanılan malzemelerin muhtemelen bu tür riskler düşünülerek seçildiğini dile getiren Tamas, su basıncı azaltmak için aldıkları önlemlerle herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını belirtti.

Bu arada parlamento binasının sel sularıyla oluşturduğu sıra dışı görüntüyü seyretmek için yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de bölgeyi ziyaret ederek fotoğraf çektiriyor.

Macaristan Ulusal Meclisi Başkan Yardımcısı Istvan Ujhelyi, "Sel suları çok özel bir görüntü oluşturuyor. Parlamento binasından gelen gürültü veya yoldaki trafik gürültüsü yahut nehirdeki motor sesleri yerine su sesini duyabilirsiniz. Olaya bir de güzel tarafından bakmak lazım" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!