Erdoğan'a Makedonya'da destek mitingi

Makedonya'nın Gostivar ve Üsküp kentlerinde, bazı Türk sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından, Kosova, Bulgaristan ve Arnavutluk vatandaşlarının da katılımıyla, Taksim Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek mitingi düzenlendi.

GİRİŞ 14.06.2013 15:20 GÜNCELLEME 14.06.2013 17:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Organizasyon Komitesi Bildirisi'nde, "Taksim Gezi Parkı'nda eylem yapanlar şunu çok iyi bilmelidirler, Türkiye'yi kaos ortamına sürüklemek isteyen şer odaklarının ve faiz lobilerinin provoktaif eylemlerini kabullenmemiz asla mümkün değildir" denildi.

Makedonya'daki Türk Demokratik Partisi Gençlik Forumu ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kent merkezinde düzenlenen mitinge katılan Türkler'e, Makedon, Arnavut ve Boşnaklar da destek verdi.Mitingte, farklı dillerde "Erdoğan'a uzanan eller kırılsın", "Polise uzanan eller kırılsın", "Dik dur eğilme" ve "Seni yalnız bırakmayacağız" şeklinde sloganlar attı. Katılımcılar, ayrıca Türkçe, Boşnakça, Makedonca, Arnavutça ve İngilizce olarak, üzerlerinde "Makedonya, Kosova, Sancak, Karadağ ve Saraybosna seninle", "Sen 76 milyonun değil, 1,5 milyarın başbakanısın", "Bu oyunu bozmaya, tarih yazmaya kararlıyız" yazılı pankartlar açıldı.

Mitingte, Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği mesajın okunması sırasında katılımcılar alkış ve ıslıklarla tezahüratta bulundular.

Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip, Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kosova Demokratik Partisi Genel Başkanı ve Bakan Mahir Yağcılar, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husofiç ile İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Bulgaristan Özgürlük ve Onur Partisi Genel Başkanı Kasım Dal da mitinge destek verdi.

"TÜRKİYE, SON 10 YILDA ÖNEMLİ MESAFE ALDI"

Daha sonra, eylemi düzenleyen organizasyon komitesinin bildirisi okundu.

Balkan Türkleri'nin, son dönemde Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar bahane edilerek, Türkiye'nin farklı kentlerinde ortaya konulan marjinal eylemleri kaygıyla izlediklerinin belirtildiği bildiride, eylemlerin, çevreci amaçlardan uzaklaşarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasından duyulan rahatsızlık vurgulandı.

Bildiride, "Taksim Gezi Parkı'nda eylem yapanlar şunu çok iyi bilmelidirler, Türkiye'yi kaos ortamına sürüklemek isteyen şer odaklarının ve faiz lobilerinin provoktaif eylemlerini kabullenmemiz asla mümkün değildir. Balkanlar'da yaşayanlar nasıl ki bundan önce buralarda yaşanan senaryolara prim vermediyse, Recep Tayyip Erdoğan'ın itibarının düşürülmesine de aynı şekilde fırsat vermeyeceklerdir" denildi.

Türkiye'nin, son 10 yılda Başbakan Erdoğan liderliğinde birçok alanda önemli mesafeler kat ettiği anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"Balkanlar'da yaşayan Türkiye severlerin Gezi Parkı gibi suni eylemlere inanmadığı da herkesin malumudur. Bu eylemlerin özellikle Türkiye'nin büyümeye devam ettiği, IMF'ye borcunu bitirdiği, İstanbul'da 3. köprünün temellerinin atıldığı, 30 milyar avroya yeni havaalanı ihalesi yapıldığı, faizlerin düşmeye başladığı ve Türkiye'de çözüm sürecinin başladığı bir dönemin hemen ardından yapılıyor olmasının da Balkanlar'da yaşayan bizlerin dikkatini çektiğini özellikle vurgulamak isteriz. Taksim Gezi Parkı'nda eylem yapanlar, Recep Tayip Erdoğan'ın dünyada artık bir marka haline geldiğini bilmelidir. Recep Tayip Erdoğan, Türk milletine özgüvenin kazandırılmasının mimarıdır.

Balkanlar'da yaşayan bizler, hem Türkiye'deki kardeşlerimize, dostlarımıza ve akrabalarımıza hem de bölgemizin lideri Erdoğan'a şunu bildirmek isteriz; 'Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. Sönmeden Balkanlar'ın her yerinde sizin sevdanızla tüten en son ocak' Biz, Türkiye sevenleri, Erdoğan'ın her zaman arkasında olacağız ve onu hiçkimseye yedirtmeyeceğiz."

Öte yandan, Üsküp'te de çok sayıda kişi, Erdoğan lehine sloganlar atıp,dövizler açarak, "Kardeşlik Adına Türkiye Seninleyiz" mesajı verdi.

Cuma namazının ardından Üsküp Yahya Paşa Camisi önünde toplanan Türk, Arnavut ve Boşnak sivil kuruluş temsilcileri ile yüzlerce kişi, Türk Çarşısı'na kadar yürüdü.

Katılımcılar, daha sonra Murat Paşa Camii önünde, Başbakan Erdoğan'a destek gösterisinde bulundu

İşte o mitingden görüntüler:

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Balkan Türklerine? Aslanlarım benim işte bu? . .....Osmanlının torunu onlar !!! eninde sonunda Hak baki Batıl zayi olacak!!!!
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    aslanlarım selam sizlere . kükre ve kendine dön (hep beraber şahlanaçağız.) selam sizlere selam hakdan yana olanlara
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak