Bosna'da ''ölüm yürüyüşü'' başladı

Bosna Hersek'te yaklaşık 5 bin kişi, Srebrenitsa katliamından kaçanların kullandığı güzergahda her yıl düzenlenen 3 günlük "ölüm yürüyüşü"ne başladı.

Bosna'da ''ölüm yürüyüşü'' başladı
Bosna'da ''ölüm yürüyüşü'' başladı
GİRİŞ 09.07.2013 11:01 GÜNCELLEME 09.07.2013 11:09

Dün sabahın erken saatlerinde Tuzla yakınlarındaki Sapno bölgesinden yürüyüşe başlayan Boşnak ve çeşitli milletlerden 5 bin kişi yaklaşık 100 kilometrelik orman yolunu üç günde tamamlayarak, 11 Temmuz'deki anma törenlerine katılacak.

18 yıl önce 8,300 kişinin hayatını kaybettiği katliamdan kaçarak Tuzla'ya doğru harekete geçen Boşnaklar, bu orman yolunu kullanarak hayatta kalmaya çalışmışlardı.

Katliamın 18'nci yıldönümü, Çarşamba günü Potoçari'de düzenlenen törenlerle anılacak. Toplu mezarlardan çıkarılan ve kimlikleri tespit edilen 409 kişinin kalıntıları Potoçari'deki mezarlığa defnedilecek. Toprağa verilecekler arasında doğduktan hemen sonra, tıbbi müdahalede bulunulmadığı için ölen bir kız bebeği de bulunuyor.

Şimdiye kadar, Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden 5,657 kişi toplu mezarlardan çıkarılarak kimlikleri tespit edildikten sonra toprağa verildi.

(İHA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler