Bosna'da Ramazan Bayramı resepsiyonu

Bosna Hersek Reis-ul Uleması Kavazoviç'in, Ramazan Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda farklı toplumların temsilcileri bir araya geldi.

Bosna'da Ramazan Bayramı resepsiyonu
Bosna'da Ramazan Bayramı resepsiyonu
GİRİŞ 28.07.2014 21:51 GÜNCELLEME 28.07.2014 21:51

Başkent Saraybosna'daki İslam Bilimleri Fakültesi Binası'nda verilen resepsiyona, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Hırvat üyesi Jelyko Komşiç, Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya, ülkedeki Katoliklerin ruhani lideri Kardinal Vinko Pulyiç, Bosna Hersek Yahudi Birliği Başkanı Yakov Fintsi, Ortodoks toplumların önderleri ile çok sayıda siyasi, diplomat ve sanatçı katıldı.

Reis-ul Ulema Kavazoviç, yardımcısı Husein Smayiç, Saraybosna Müftüsü Enes Lyevakoviç ve İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmet Buşatliç, misafirlerle tek tek tokalaştı.

Kavazoviç, bayramlaşmanın ardından yaptığı konuşmada, ramazan boyunca Bosna Hersek'te mayıs ayındaki seller sırasında zarar gören kentleri ziyaret ettiklerini belirterek, "Birçok kentimizi ziyaret ettik. Onların bizim yardımımıza ihtiyaçları var. Onlara yardım etmek devlet, sivil toplum kuruluşları ve hepimiz için öncelik olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'te ramazanın bu sene sadece dini görevin yerine getirilen bir ay olmadığını, bu ayda acıların da hatırlandığını (Srebrenitsa cenaze töreni) ifade eden Kavazoviç, "20'nci yüzyılın sonunda Müslümanlar üzerinde bir soykırım yapıldı. Buna rağmen Boşnaklar gelecekle ilgili umudunu asla kaybetmeyecek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi