20 yıllık dostu Avramopulos Erdoğan'ı kutladı

Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni görevini değerlendirdi.

20 yıllık dostu Avramopulos Erdoğan'ı kutladı
20 yıllık dostu Avramopulos Erdoğan'ı kutladı
GİRİŞ 26.08.2014 12:32 GÜNCELLEME 26.08.2014 13:52

Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni görevinin Türk halkının yararına olması ve bölgedeki barış, işbirliği, kalkınma ve istikrara hizmet etmesi dileğinde bulundu.

Avramopulos, uzun yıllardır aralarında dostluk bulunan Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesini AA muhabirine değerlendirdi.

ERDOĞAN BÖLGEYE BARIŞ, İSTİKRAR GETİRSİN

Başbakan Erdoğan'ın, "doğal liderlik özellikleri ve Türk halkının desteğiyle Cumhurbaşkanlığı makamına terfi ederek siyasi yolculuğunun zirvesine ulaştığını" ifade eden Avramopulos, "(Erdoğan'ın) Bu yeni yüksek görevinin, bilgi ve deneyimlerinin halkının yararına olmasını ve uygulamada, 20 yıl öncesinde, İstanbul ve Atina belediye başkanları olarak umduğumuz ve bizi birbirimize daha da yakınlaştıran bölgemizde barış, işbirliği, kalkınma ve istikrar meselelerine hizmet etmesini dilerim" dedi.

AVRAMOPOLOS'IN ERDOĞAN DOSTLUĞU ESKİYE DAYANIYOR

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde Atina Belediye Başkanı olan Avramopulos arasındaki dostluk 20 yıl öncesine dayanıyor. Atina Belediye Başkanı iken Avramopulos, Erdoğan'ı hapisteyken ziyaret etmek için cezaevine kadar gitmiş ancak buna izin verilmemişti. Avramopulos son olarak geçen yıl İstanbul'da görüştüğü Erdoğan'a "Sana ekselansları diyemiyorum. Sana Tayyip diye hitap etmeye alıştım" diyerek aralarındaki samimiyeti ifade etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada