Kosovalı dışişleri bakanı ilk kez Sırbistan'da

Kosova’dan, bağımsızlık ilanının yapıldığı 2008’den bu yana ilk kez bir dışişleri bakanı Belgrad’ı ziyaret ediyor.

Kosovalı dışişleri bakanı ilk kez Sırbistan'da
Kosovalı dışişleri bakanı ilk kez Sırbistan'da
GİRİŞ 23.10.2014 19:25 GÜNCELLEME 23.10.2014 19:25

 Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca, Belgrad'a gerçekleştirilen Batı Balkanlar Dışişleri Bakanları Konferansı'na katıldı. 

Ziyaretle ilgili görüntülü bir mesajla Kosova halkına seslenen Enver Hoca, “Kosova Cumhuriyeti dışişleri bakanı olarak Sırbistan’ı ilk kez ziyaret ediyorum. Bu ziyaretin amacı, Batı Balkan devleti arasında bölgesel ekonomik işbirliği konularını görüşmek. Ayrıca, bu ziyaret Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunda önemli bir aşama olabilir. İlişkilerimiz tamamen normalleşene kadar Sırbistan ile diyalog devam edecek.” dedi.

Belgrad yönetimi, eski eyaleti olan Kosova’nın bağımsızlığını tanımıyor. Fakat Avrupa Birliği, aday ülke statüsün kazanan Sırbistan’a, Priştine ile ilişkilerini normalleştirmesini şart koşuyor.

Bu arada, söz konusu toplantıya Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati de katılıyor. Sırbistan ile Arnavutluk arasındaki milli futbol karşılaşmasında çıkan olaylar, iki ülke arasında gerginliğe sebep olmuştu.

Öte yandan Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, Brüksel’e giderek AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’la bir araya geldi. Thaçi, iki ülke arasında 100 yıla dayanan husumetin ardından Sırp liderlerle bir araya gelmenin kolay olmadığını söyledi ve Ashton’a bu görüşmelere aracılık yaptığı için teşekkür etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı