Koalisyon hükümetine adım adım yaklaşılıyor

Kosova’da hükümetin 6 aydır kurulamamasının aşılmasını sağlayan koalisyon hükümetinin kurulmasını öngören anlaşma imzalandı.

Koalisyon hükümetine adım adım yaklaşılıyor
Koalisyon hükümetine adım adım yaklaşılıyor
GİRİŞ 08.12.2014 14:51 GÜNCELLEME 08.12.2014 14:51

Kosova Meclisi’nde düzenlenen törende koalisyon hükümeti anlaşmasını, Kosova Demokratik Partisi (PDK) lideri Hahsim Thaçi ile Kosova Demokratik Birliği (LDK) lideri İsa Mustafa imzaladı.

İmzaların atılmasının ardından konuşan PDK lideri Hashim Thaçi, Kosova’nın ve Kosova halkının menfaatlerinden hareketle, ülkenin iki en büyük siyasi parti liderleri olarak koalisyon hükümeti anlaşmasını imzaladıklarını belirterek, “Kosova’yı daha ileriye taşıyacak 2014- 2018 dönemi hükümetinin kurulması için azınlık toplulukların siyasi partileri de ortak olarak dahil edilerek koalisyon anlaşmasını imzaladık” dedi. LDK lideri İsa Mustafa ise, yaptığı konuşmada, Kosova halkının arzuladığı iyi yönetimin sergilenmesi ve icar edilmesi için iki partinin koalisyon kurarak, hükümet ortakları olarak Kosova’nın kalkınması ve Avrupa ailesinde yer alması hedeflerine ulaşmak için çalışacaklarını kaydetti.

İki lider, hükümetin kurulmasında hangi parti tarafından Başbakan adayının görevlendirileceğine dair soruları yanıtsız bıraktılar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi