Yeni lider dört süper bakanlık kuruyor

Yunanistan'da Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) oluşturacağı yeni hükümette geniş yetkilere sahip dört "süper bakanlık" kurulacak.

Yeni lider dört süper bakanlık kuruyor
Yeni lider dört süper bakanlık kuruyor
GİRİŞ 27.01.2015 15:46 GÜNCELLEME 27.01.2015 15:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da bazı bakanlıkların iptalini veya birleştirilmesini öngören Cumhurbaşkanı kararnamesi Danıştay'a sunuldu. Kararnamede, yeni kurulacak dört "süper bakanlık" yer alıyor. Bu bakanlıklara geniş yetkiler verileceği belirtiliyor.

Buna göre, İçişleri, İdari Reform ve e-devlet Bakanlığı, Kamu Güvenliği ve Makedonya Trakya Bakanlıklarının birleştirilmesiyle "İçişleri ve Yeniden Yapılandırma Bakanlığı" oluşturulacak.

Kalkınma ve Rekabet, Deniz-Ticaret, Turizm, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlıkları birleştirilerek "Denizcilik, Altyapı ve Turizm Bakanlığı" kurulacak.

Çevre, Enerji, İklim Değişikliği, Tarım ve Gıda, Kalkınma ve Rekabet Bakanlıklarının birleşmesiyle "Üretim Yapılandırma, Çevre ve Enerji Bakanlığı" ortaya çıkacak.

Ayrıca Kültür, spor, eğitim ve Din İşleri Bakanlıkları birleşerek "Kültür, Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı" olacak.

Aynı kararnamede, sağlık Bakanlığı'nın adı "Sağlık ve Sosyal sigorta Bakanlığı" olarak değişirken, Çalışma ve Sosyal Sigorta Bakanlığı ise "Çalışma ve Sosyal Dayanışma Bakanlığı" adı altında çalışmalarına devam edecek.

YORUMLAR 9
  • hristo 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupa yer seni
    Cevapla
  • aga 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yunanlılar dinsiz birini seçtiler. İmansız birinden adam çıkmayacaginı biz gördük. Hadi şimdi sizde gününüzü görün.
    Cevapla
  • çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    yorgilerin işi çok darboğazdan kolay kolay kurtulamazlar :D
    Cevapla
  • qwerty-2 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede yokluk başlayınca kitlesel öfke bu sefer katlanarak son umut olarak oy verdikleri Syriza hükümetine yönelecektir. Korkarım ki hükümet de bu öfke patlamasını başka yerlere odaklamak, kendisine yönelen muhalefeti dağıtmak için savaş çıkartacaktır. Türkiye'ye düşman olan para sahibi uluslaraarası güçler de Yunan hükümetinin çaresizliğini borçlarını silme vaadi ile kullanmaya kalkışacak ve Türkiye saldırması için arkadan iteleyecektir.
    Cevapla
  • qwerty-1 9 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'da seçimi Syriza değil, umutsuz halk yığınlarının öfkesi kazandı. Maalesef Yunan hükümetinin pek yapabilecek birşeyi yok. O kadar borcu ödeyebilmeleri mümkün değil. Borçları ödemiyorum diyerek ondan kurtulmak da mümkün değil. IMF ve AB Yunan hazinesine çöreklenecektir. Gerçekten Yunan hükümeti borçlarını ödemezse Yunanistan'a mal akışı olmayacaktır. Yunanistan'ın kaynakları belli. Rusya gibi sanayi altyapısı ve doğal kaynakları da yok. Yağ, benzin, gıda yoklukları başlayacak, elektrik ve gaz kesintileri olacaktır. Asayiş bozulacak, yağma ve sokak hareketleri görülmeye başlayacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı