Çipras: Avrupa’da değişim olmalı

İtalya Başbakanı Renzi ve Yunanistan Başbakanı Çipras Roma’da bir araya geldi.

Çipras: Avrupa’da değişim olmalı
Çipras: Avrupa’da değişim olmalı
GİRİŞ 04.02.2015 09:40 GÜNCELLEME 04.02.2015 09:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Roma’daki başbakanlık sarayı Chigi’de gerçekleşen ve bir saatten fazla süren görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk sözü alan ev sahibi Başbakan Renzi, Yunanistan’daki seçim sonuçlarının iyi okunması, analiz edilmesi gerektiğini belirterek, "Yunanistan’daki seçim sonuçları, krizden acı çekenlerin çıkarına dikkat çekmek isteyen bir kuşağın umudun taşıyor" dedi.

"Aynı yaştayız ama hem ailesel hem de siyasi olarak farklı deneyimlerden geliyoruz" diyen Renzi, ortak bir ideale sahip olduklarını, onun da bazı şeyleri değiştirmeyi mümkün kılmak olduğunu söyledi.

Yunanistan’da gelişen durumun sadece bu ülkeyi değil aynı zamanda bütün Avrupa’yı kurumlarıyla birlikte kuvvetli şekilde ilgilendirdiğinden bahseden Renzi, "Farklıklara, farklı görüşlere rağmen Çipras’ı Roma’da ağırlamaktan ve onunla çalışmaktan memnun oldum" ifadesini kullandı.

Avrupa halklarının tasarruf değil büyüme politikaları talep ettiğini ifade eden Renzi, "Büyüme için verilecek savaş kolay değil. İtalya’nın AB Dönem Başkanlığı’ndan, Juncker’in planında, dolar-avro paritesine kadar Avrupa Merkez Bankası’nın son müdahalesine kadar ilk sonuçları gördük" şeklinde konuştu.

“Avrupa’da değişim olmalı”

Kıbrıs Rum kesiminden sonra ikinci dış gezisini İtalya’ya gerçekleştiren Yunanistan’ın yeni Başbakanı Tsipras da, İtalyan mevkidaşıyla resmi olmayan, ancak yapıcı bir görüşme yaptıklarını aktararak, "Ben, İtalyanca konuşmadım ama Renzi ile aynı dili konuşuyoruz. Eğer biz doğru bir şeyden söz etmek istiyorsak reformlarla devletlerin daha etkin hale getirilerek büyümenin etkin kılınması gerekli" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı, "Avrupa’da değişim olmalı. Sosyal uyum ve büyüme politikaları, korku ve belirsizliğin yerini almalı" dedi.

Renzi’den Tsipras’a kravat hediyesi

Yunanistan’ın borçlarını ödeyerek içinde bulunduğu krizden çıkması durumunda kravat takacağını açıklayan Başbakan Tsipras’a, Renzi anlamlı bir hediye verdi. Tsipras’a ülkesine dair sözünü tutması durumunda ilk olarak "İtalyan işi" kravat takması için İtalyan marka bir kravat hediye etti.

 

YORUMLAR 1
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    AB REFORM YAPMALI ! ! ! AB de reformlar durdu sorunlar bu yüzden oluyor ! ! ! sadece tasarruf yaparak herşey halledilmez ! ! ! AB BÜYÜK REFORMLAR YAPMALI ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?