Çipras'tan Avrupa'ya sert tepki

Yunan bankalarına desteği kesmesi üzerine Çipras "Yunanistan şantaja boyun eğemez çünkü Avrupa'da demokrasiye şantaj yapılamaz" dedi.

Çipras'tan Avrupa'ya sert tepki
Çipras'tan Avrupa'ya sert tepki
GİRİŞ 06.02.2015 10:50 GÜNCELLEME 06.02.2015 11:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Berlin'de görüştüğü Yanis Varoufakis'e, başka ülkeleri yük altına sokacak seçim vaatleri vermenin gerçekçi olmadığını söylediğini açıkladı.

Radikal sol Syriza Partisi lideri Çipras, 25 Ocak seçimlerini tasarruf politikalarına son vermek ve borçların silinmesi için masaya oturma vaatleriyle kazanmış ve 10 gün önce de bir koalisyon hükümeti kurmuştu.

Bazı Avrupa liderleriyle yaptığı görüşmelerden eli boş döndüğü yorumlarını reddeden Çipras, dün mecliste yaptığı konuşmada, "Yunanistan hiç kimseden emir almaz, hele e-posta yoluyla... Bir haftada krizin beş yılında kazanamadığımız kadar müttefik kazandık" dedi.

YORUMLAR 3
  • marem er 9 yıl önce Şikayet Et
    Çipras! başkasına el uzatan dil uzatamaz Türkiyeyi örnek al öde imf ye borçları adam gibi çık ortaya konuş. hem borcun olacak hem artistlik yapacaksın yok öyle yağma.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    totti chpe anlatır merak etme sen chpden akıl almış bu çipras chpnin idolu olmuş 40 yaşındaki çipras 90 yıllık chp şımarık avrupa çocugunu takdir ediyorlar türkiyde bunlara millet osmanlı tokadını çakıyor vesallam
    Cevapla
  • Totti 9 yıl önce Şikayet Et
    Birisi şu adama demokrasinin karın doyurmadığını anlatsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...