Cami mi yapılacak?

Syriza İskeçe Milletvekili Zeybek, artk Atina'ya birden fazla cami yapılması gerektiğini söyledi.

Cami mi yapılacak?
Cami mi yapılacak?
GİRİŞ 06.02.2015 13:26 GÜNCELLEME 06.02.2015 13:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yunanistan iktidar partisi Syriza İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, "Bence artık Atina'ya cami yapılma zamanı gelmiş ve geçmiş bile. Hatta birden fazla cami yapılması lazım.  İnanıyorum ki Syriza hükümeti bu soruna bir çözüm getirecek" dedi.

Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılan seçimleri kazanan Syriza'nın İskeçe Milletvekili Zeybek, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Batı Trakya Türk Azınlığına mensup Zeybek, üçüncü kez milletvekili seçildiğini anımsatarak, Yunan halkının Syriza'dan büyük beklentileri olduğunu söyledi. 

Batı Trakya'nın birçok sorunu olduğunu anlatan Zeybek, Türk azınlığın eğitim sorununa dikkati çekti. 

Zeybek, azınlık eğitiminin çift dilde yapıldığını belirterek, "Bu eğitim metoduyla ne Yunanca ne de Türkçe doğru düzgün öğretiliyor. Bir önceki iktidarların amacı buydu. Azınlık okullarının kalitesini düşürüp azınlık çocukları Yunan okullarına yönlendirmek ve sonuçta azınlık okullarını kapatmak. Okulların büyük bir kısmını kapattılar zaten. Biz eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Tabi bunu da yaparken azınlıkla diyalog içinde yapılması gerekiyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • nuri 9 yıl önce Şikayet Et
    sözde AB ülkesi Yunanistan şunların yaptığına bakın bu adalet mi AB bizi üye yapmadan esir muamelesi yapmaya çalşıyor önce üye olan Yunanistan'a bakın azınlık hakları diye bir şey varmıdır adamlar Türk kimliğini bile kabul etmiyorlar zaten kabul ederlerse şaşarım
    Cevapla
  • putkıran 9 yıl önce Şikayet Et
    yorum sen hashas cektin galiba.türkiyede okuldan bol ne var :) azinligin haklari zaten lozanla belirlenmistir.ama yunanistan buna uymuyor.abden postayi yiyince uyacak.
    Cevapla
  • yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    sen okumadin herhalde adamlarda azinlik okulu varmis... bizde cogunlugun daha okulu yok... sen ne ictin nurican?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış