Tarihi Drina Köprüsü restore ediliyor

Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a doğduğu yer olan Vişegrad'a yaptırdığı Drina Köprüsü TİKA tarafından restore ediliyor.

Tarihi Drina Köprüsü restore ediliyor
Tarihi Drina Köprüsü restore ediliyor
GİRİŞ 21.03.2015 13:44 GÜNCELLEME 21.03.2015 13:44

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restorasyonu yapılan, Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a doğduğu yer olan Bosna Hersek'in Vişegrad kentinde 1577 yılında yaptırdığı tarihi ''Drina Köprüsü''nün restorasyonu yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Bosna-Hersek Ulusal Eserleri Koruma Komisyonu ile TİKA'ın ortak organizasyonuyla başkent Saraybosna'da, ''Drina Köprüsü''nün (Sokullu Mehmed Paşa Köprüsü) restorasyon çalışmaları ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

Yaklaşık 5 milyon avroluk proje için 3 yıl önce yapılan ihale sonucu, tarihi köprünün yüklenicisi daha önce Mostar ve Konyits Köprüsü'nü de yenileyen ER-BU firması oldu.

UNESCO tarafından 2007'de Dünya Mirası Listesi'ne alınan ve 436 yıldır ayakta kalma mücadelesi veren, adeta zamanın tanığı olan köprünün onarım çalışmalarının bu sene sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Toplantıya, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Yılmaz, TİKA Saraybosna Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Bosna Hersek Ulusal Eserleri Koruma Komisyonu Başkanı Dubravko Lovrenoviç ve diğer davetlilek katıldı.

TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Şanlı, Sokullu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu için sözleşmenin 2010 yılında imzalandığını belirterek, çalışmaların ise 2013 yılın Mart ayında başladığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası